Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rafa a Chelsea-ről, Grantről és a trófeákról

2008.04.30

- Rafa, hogy látja most a csapatát?
- A csapat készen áll. Összpontosítunk, koncentrálunk és van önbizalmunk.

- A két meccs közül jobban sikerült felkészülni a holnapira?
- Azt hiszem, hogy az utóbbi meccsre is megfelelõen felkészültünk. Most a felénél járunk a párharcnak, szóval készen fogunk állni a szerdai visszavágóra.

- Úgy érzi, hogy a hétvégi Chelsea-gyõzelem a Manchester United felett valamelyest pluszt fog jelenteni a hazai csapatnak?
- Jó meccs volt, két nagyon jó csapat játszott egymás ellen és úgy vélem, hogy a londoniak az elsõ félidõben jól teljesítettek. A második játékrészben voltak gondjaik, de véleményem szerint a holnapi egy más meccs lesz egy más sorozatban, más csapatokkal.

- Véleménye szerint a Chelsea megnyerheti a Premier League-t és a Bajnokok Ligáját is egyszerre?
- Nehéz lesz. Bár négy napjuk volt pihenni az utolsó és a szerdai meccs között, így azt hiszem, hogy megfelelõen fel tudtak készülni az ellenünk vívandó meccsre. Aztán holnaptól megint összpontosíthatják az erejüket a továbbiakra, a játékosállományuk megvan hozzá.

- Tehát úgy véli, hogy a Chelsea csapatában megvan az az erõ, hogy holnap továbblépjen és megnyerje mind a kettõ sorozatot, nagyban Avram Grant munkájának köszönhetõen?
- Csak magamat tudom ismételni, véleményem szerint jó munkát végez náluk. Jó helyen állnak a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában is sokáig jutottak, szóval jó munkát végez az edzõjük és megfelelõ tapasztalattal is rendelkezik.

- A Chelsea szerencsésnek mondhatja magát az elsõ meccs után?
- Szerintem mindent pontosan ki fognak elemezni és megpróbálnak majd minél nagyobb elõnyt kovácsolni az idegenbeli góljukból.

- A kései szerencsétlen találat nagy csapás volt. A balszerencsével magyarázza?
- Igen, néha történnek ilyen dolgok, így csak annyit tehetsz, hogy elõre tekintesz a következõ meccsre. Már tudod az eredményt, annak tekintetében kell tervezni az elõtted álló összecsapásra. Jelen esetben, tudjuk, hogy gólt kell rúgnunk, így megpróbálunk betalálni.

- Tisztában kell lennie azzal is, hogy az Ön menedzsersége idején még nem sikerült gólt elérnie a csapatnak a Stamford Bridgen.
- Igen, de ez az amin változtatnunk kell holnap.

- Ebbõl a tekintetbõl van aggodalom a statisztikát nézve?
- Nincsen. Nem tudom, hogy hány meccset játszottak le ott vereség nélkül. Amikor a Chelsea-rõl beszélgetünk, különösen az elmúlt négy, öt évben, akkor azt láthatjuk, hogy haladnak elõre és fejlõdnek, szóval szerintem az ilyen statisztikai adatok teljesen normálisak. A csapatok többségének lehetnek gondjai abban a stadionban.

- Tehát biztos abban, hogy a csapata odamegy és megcsinálja azt, amibe sokan belebuktak már – gyõzni fog?
- Emlékszem az utolsó ott lejátszott meccsünkre, voltak helyzeteink, mi voltunk a jobb csapat, de ez nem tükrözõdik az eredményben, ha nem rúgsz gólt.

- Jelent az valami különbséget, hogy most ez a Bajnokok Ligája, amiben különösen jól megy a csapatnak?
- Igen, ez egy más sorozat, egy teljesen más közeg. A mentalitás, a környezet, a meccs kezdésének idõpontja – minden különbözõ lesz.

- Milyennek fogja megítélni a szezont, ha esetleg nem sikerül továbbjutni?
- Nem aggódom afelõl, hogy milyennek lesz megítélve ez a szezon. Most sokkal lényegesebb az, hogy továbbjussunk és elégedettek legyünk magunkkal a meccs után. Az egy nagyon fontos dolog, hogy tudjuk, hogy a bajnokságban bebiztosítottuk a negyedik helyet. Ez mindig is kulcskérdés volt az elmúlt pár évben, és most meg kell próbálnunk eljutni a döntõbe.

- Csak akkor fog sikerként erre az esztendõre tekinteni, ha eljutnak a döntõig?
- Siker nekünk az, ha trófeákat nyerünk. De ha ezt nem tudod megtenni, akkor meg kell próbálnod jó dolgokat cselekedni helyette, mint például a döntõbe jutást elérni legalább.

- Mi a véleménye a játékvezetõkrõl? Mondott néhány szót róluk a múltkori meccs után?
- Láthatta a teljesítményét. A szóban forgó játékvezetõ hat mérkõzést dirigált idén. Öt mérkõzést ebbõl a hazai csapatok nyertek meg, egy kivétel volt a Valencia – Chelsea meccs. Ez nagyon különös.

- Akkor nem állítja azt, hogy a mostani játékvezetõ esetében is hasonló helyzet állhat elõ a visszavágón?
- Az odavágón hoztak a játékvezetõk néhány nem túl jó döntést, de remélhetõleg most minden más lesz.

- Mit érzett az elsõ mérkõzés utolsó pillanatai után, hogyan vélekedik arról a mérkõzésrõl?
- Tényleg nagyon csalódott voltam a legvégén. De miután megnéztem újra a meccset, elégedett voltam a csapatom teljesítményével. Nagyon örültem néhány játékos elvégzett munkájának és úgy éreztem, hogy végig jól játszottak. Összességében a csapat által mutatottakkal is elégedett lehettem.

- Tehát úgy érzi, hogy szerencséje volt a Chelsea-nek és ez remélhetõleg kiütközik a második felvonás során?
- Igen, szerencsések voltak, mert Petr Cech védett két-három óriásit is.

- Bárki is jelent problémát a kezdõcsapat összeállításában, ha a hétvégi Birmingham City elleni mérkõzést is figyelembe vesszük?
- Igen. Tegnap edzettünk és gondolkodtunk a lehetõségeken, de még ma van egy újabb gyakorlási lehetõségünk. A végén átnézem, hogy ki hogyan teljesített és csak utána kezdünk el beszélgetni a Chelsea elleni kezdõcsapatról.

- És végezetül, biztos abban, hogy döntõbe kerül a csapat?
- Igen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.